Ešte ani nestihla vyjsť z bloku, už ju lúpežne prepadli. Obvinený za týranie manželky. Policajti našli u mladých mužov drogy

13.10.2009 Celý región

Ešte ani nestihla vyjsť z bloku, už ju lúpežne prepadli: Prešovskí policajti vyšetrujú lúpež, ku ktorej došlo v pondelok 12.10.2009 okolo 11.00 hod. v Prešove.
Traja neznámi páchatelia tu lúpežne prepadli 76 ročnú ženu, ktorá vychádzala z vchodu jednej z bytoviek. Jeden z páchateľov k nej pristúpil a povedal jej: \"daj sem tú tašku\", ktorú vzápätí chytil a násilím ťahal, pričom sa mu tašku z rúk poškodenej podarilo vytrhnúť. V tom mu na pomoc pribehli ďalší dvaja páchatelia a s vytrhnutou kabelou všetci odišli za roh bytovky. Ukradli z nej koženú peňaženku s obsahom 4, -€, okuliare s puzdrom a kartičkou poistenca. Potom sa k poškodenej vrátili a tašku jej jeden z nich hodil na zem.
K zraneniu poškodenej nedošlo, je jej však spôsobená škoda vo výške 20, - Eur. Prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže formou spolupáchateľstva. Páchateľom hrozí trest odňatia slobody v trvaní 7 až 12 rokov.

Za týranie manželky je obvinený
V týchto dňoch popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin týrania blízkej osoby a zverenej osoby 60 ročnému mužovi z Bušoviec, v minulosti už 1 x súdne trestanému. Obvinený v dobe najneskôr od 1.9.1999 až doposiaľ v mieste svojho trvalého bydliska, psychicky a fyzicky týral svoju rovnako starú manželku a vyhrážal sa jej zabitím. Obvinený muž bol políciou zadržaný, umiestnený v cele policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Hrozí mu trest odňatia slobody v trvaní 7 až 15 rokov.

Policajti našli u mladých mužov drogy
V piatok 9.10.2009 v podvečer policajti zo Starej Ľubovne v obci Hniezdne kontrolovali osobné auto Š 100, v ktorom sedeli traja mladí muži. Pri ich kontrole policajti zistili, že 25 ročný muž z Novej Ľubovne, v minulosti 2 krát súdne trestaný má pri sebe pol kubíka drogy pervitín, ktorú podľa jeho udania zakúpil od neznámej osoby v Kežmarku za sumu 40, -€ a 2 PE sáčky s obsahom vysušených podrvených listov a vrcholkov rastliny konope (canabis) o hmotnosti 2,02 g.
Druhý, 23 ročný muž z Kežmarku, mal pri sebe 0,2 g papierovú skladačku o rozmeroch cca 12x8 cm s obsahom podrvených vrcholkov rastliny konope /cannabis.
U tretieho - 20 ročného spolujazdca policajti drogy nenašli a po vypočutí ho pustili. 25 a 23 roční muži boli políciou zadržaní, obvinení pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Dvadsaťtriročného Kežmarčana okresný sudca prepustil na slobodu v pondelok 12.10.2009 a bude stíhaný na slobode.
Dvadsaťpäťročný muž Novej Ľubovne bol rozhodnutím sudcu Okresného súdu v Starej Ľubovni vzatý do väzby a je stíhaný väzobne. Obvineným hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Prípad vyšetrujú policajti Úradu justičnej a kriminálnej polície v Starej Ľubovni.
 

Vyberte región